Het geluid van de vierkleurenspreeuw

Al een paar jaar zien we in het nieuws en op internet filmpjes van over de hele wereld. In deze filmpjes gaat het niet zo zeer om de beelden, maar voornamelijk om het geluid dat te horen is in de lucht. Volgens sommigen is dit het geluid van de bazuinen die de eindtijd inluiden, volgens anderen gaat het hier om een nieuw wapen van de Verenigde Staten. De vierkleurenspreeuw probeert ons een rad voor de ogen te draaien met deze zogenaamde verklaringen.

Uit voorgaande berichtgevingen weten we dat de vierkleurenspreeuw in staat is om het weer te beïnvloeden. Vooral in het noorden van het land is de vierkleurenspreeuw zeer actief in het veroorzaken van vreemde weersverschijnselen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vreemde geluiden ook te horen zijn in die streken.

Het geluid dat op de filmpjes te horen valt, wordt gemaakt door een hele zwerm vierkleurenspreeuwen. Hoe ze precies het geluid voortbrengen weten we nog niet, omdat een enkele vierkleurenspreeuw dit geluid niet kan voortbrengen; er is een hele zwerm voor nodig. Het is nog niemand gelukt om een zwerm vierkleurenspreeuwen in gevangenschap te onderzoeken.

Wat we wel weten is dat deze geluiden zorgen voor zware resonantiefrequenties in de atmosfeer, die uiteindelijk zorgen voor zeer koude en winterse buien. Dit lijkt de manier te zijn waarop de vierkleurenspreeuw het weer weet te beïnvloeden.

Hoedt u voor de vierkleurenspreeuw.

Share this:
Share